Çevre Dostu Şampuan, Sıfır Atık Bırakıyor

BBDO Guerrero‘nun çevre dostu şampuan konsepti olan “Çözünen Şişe”, geleneksel şampuan ambalajını sürdürülebilir bir forma dönüştürerek plastik atıklarını azaltmayı hedefliyor.

Reklam devi BBDO’nun Filipinler’deki birimi olan BBDO Guerrero, 2021 yılında gezegeni ambalaj kaynaklı kirlilikten koruma amacıyla dikkat çeken yenilikçi bir ürün olan “The Dissolution Bottle” ile öne çıkmıştı. Bu özgün konsept, geleneksel şampuan ambalajını içeriğiyle birleştirerek dayanıklı ve sürdürülebilir bir şampuan kalıbına dönüştürdü.

Bu çözüm artık ulusal sınırları aşarak uluslararası alanda da ilgi görüyor. “Çözünen Şişe” projesi, geleneksel küçük şampuan şişelerine benzer ancak açmak için kapağı çevirmek yerine sadece biraz suyla köpürtülebilen şampuan kalıplarını tanıttı. Bu kalıplar, tamamen organik malzemelerden üretilmiş ve 130 gram ağırlığında bloklar halinde Filipinler’de The Naturale Market tarafından yerel olarak üretiliyor.

BBDO Guerrero’nun tasarımı, “The Dissolution Bottle” adlı ürünün açık kaynak kullanımıyla diğer markalara, kendi versiyonlarını oluşturma ve toplu plastik atıklarını azaltma fırsatı sundu. Ayrıca ajans, toplum odaklı geçim projeleri için bu kalıpları zanaatkar üreticilere maliyet karşılığında sunarak destek oldu.

Bu çığır açan çözüm, Cannes Lions ve The One Show gibi birçok ödülün ardından, şimdi BBDO Guerrero’nun Almanya’nın Köln kentinde bulunan sürdürülebilir e-ticaret şirketi LUORO GmbH ile iş birliği yaparak Avrupa pazarına açılıyor. “Çözünen Şişe”, LUORO’nun “sade b” markasının bir parçası olacak ve çevre dostu etkisini geniş bir kitleye taşıyacak.

Çevre Dostu Şampuan, Plastik Atıkları Azaltıyor

Her yıl okyanuslara sekiz milyon metrik ton plastik atığın karıştığı düşünüldüğünde, kişisel bakım endüstrisinin plastik kirliliği sorununa acil bir çözüm bulma ihtiyacı kaçınılmaz hale geliyor. LUORO’nun kurucu ortağı Louis Bahlmann, “İklim eylemini destekleyen güvenli ve sürdürülebilir alışveriş anlayışıyla hareket eden bir şirket olarak, Çözünen Şişe’nin basitliği ve çevre üzerindeki derin etkisi nedeniyle hemen bu yöne odaklandık.” şeklinde konuşuyor.

BBDO Guerrero’nun Kreatif Başkanı David Guerrero, Çözünen Şişelerin Filipinler dışında atılan birçok adımın ilki olmasını umduğunu belirterek, bu yenilikçi çözümün gezegenin yararına sürdürülebilir ve sorumlu yaşam tarzlarını teşvik etme potansiyeline sahip olduğunu vurguluyor.

Almanya ve Avrupa’da yaşayan tüketicilerin her satın alımı, Berlin’deki çevreci kar amacı gütmeyen CleanHub ile iş birliği içinde Asya ve Afrika’daki kıyı bölgelerindeki plastik atıkların toplanmasına destek olacak. Avusturya’da çevre dostu alışveriş yapanlar, BİPA’daki büyük sağlık ve güzellik mağazasında ambalajsız şampuan şişesine sahip olabilecekler.

Dünya plastik kirliliğiyle mücadele ederken, The Dissolution Bottle, kişisel bakım sektörünü yeniden şekillendirme ve çevresel bozulmaya olan katkısını önemli ölçüde azaltma potansiyeline sahip yenilikçi bir çözüm olarak öne çıkıyor.