Borealis Kapasitesini Genişletiyor

30 Haziran 2023’te Borealis, düzenleyici onaylara tabi olarak İtalya’nın Varese bölgesinde bulunan bir polipropilen (PP) geri dönüşüm bileşiği üreticisi olan Rialti SpA’yı satın almak için bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Bugün taraflar işlemin başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Rialti, endüstriyel ve tüketici sonrası atıklardan mekanik olarak geri dönüştürülmüş PP hammaddesine odaklanarak sürdürülebilir polipropilen (PP) bileşiklerinin üretiminde uzmanlaşmış Avrupa pazar liderlerinden biridir. Merkezi İtalya’nın Varese bölgesinde bulunan Rialti’nin otuz yılı aşkın deneyimi vardır. Şirket, yıllık 50.000 tonluk kapasitesini otomotiv, beyaz eşya ve inşaat gibi farklı sektörlerdeki uygulamalara yönelik enjeksiyon kalıplama ve ekstrüzyon PP bileşikleri yapmak için kullanıyor.

Bu satın alma, Borealis’e önemli bir uzmanlık ve kapasite kazandıracak, PP bileşim işini genişletecek ve özellikle de mekanik geri dönüşümlere dayalı PP bileşimlerinin hacmini artıracak. Geliştirilen kapasite, Borealis’in uzmanlık ve döngüsel portföylerini güçlendirerek şirketin daha geniş bir yelpazedeki sürdürülebilir, yüksek performanslı çözümlere yönelik müşteri talebini karşılamasına olanak tanıyacak.

Borealis’in teknik bilgisi ve inovasyon liderliğine, Rialti’nin mekanik olarak geri dönüştürülmüş PP’yi birleştirme konusundaki uzmanlığını ekleyerek, daha döngüsel bir ekonomi için döngüyü kapatmaya katkıda bulunuyoruz. Bu hareket aynı zamanda Borealis’in EverMinds’in döngüsel ekonomiye geçişi hızlandırma ve iddialı hedeflerine doğru ilerleme konusundaki kararlılığının bir kanıtını temsil ediyor.

“Mekanik geri dönüşüm, geleceğe yönelik pozitif dönüşümümüzün ve net sıfıra giden yolumuzun temel taşı olan entegre dairesel basamaklı modelimizin önemli bir bileşenidir. Rialti’nin satın alınması, geri dönüştürülmüş PP bileşik kapasitemizde hayati bir artış sağlıyor ve sürdürülebilir yaşam için temel unsurları yeniden keşfetme yolumuzda bir başka kritik adıma işaret ediyor,” diyor Borealis Poliolefinler, Döngüsellik ve İnovasyon ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lucrèce Foufopoulos.

“Borealis, sektörümüzün plastik döngüselliğini geliştirme misyonunun ön saflarında yer alıyor. Bu işlemin tamamlanmasıyla birlikte Rialti’nin kapasitesinin ve uzmanlığının bu çabaya katkıda bulunduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum. Borealis ve Rialti’nin artık büyüme ve inovasyonla dolu ortak bir geleceği sabırsızlıkla beklediklerine ve sonuçta müşterilerine daha geniş yelpazede gelişmiş PP bileşik çözümleri sunmalarına olanak sağlayacağına inanıyorum”, diye yorumluyor Rialti CEO’su Massimo Dal Toso.