Astor Enerji Avrupa İhracatında Yükseliyor

Türkiye’nin önde gelen yerli transformatör ve anahtarlama ürünleri üreticisi olan Astor Enerji, ihracat başarısıyla ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

Astor Enerji, Avrupa ihracatında %50’yi aşarak büyük bir başarı elde etti. 90’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Astor, yeni pazarlarla birlikte ihracat hacmini ve gelirlerini artırmayı hedefliyor.

Astor Enerji Avrupa İhracatında Yüzde 50’yi Aştı

2023 yılında, 540 milyon dolarlık bir gelir hedefi belirleyen Astor Enerji, siparişlerdeki sürekli artışa dayanarak yüzde 40’lık yurt dışı satış hedefini yakın gelecekte gerçekleştirmeyi planlıyor. Astor Enerji, Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Birleşik Krallık, Orta Asya ve Kafkas bölgeleri dahil olmak üzere 90’dan fazla ülkeye ihracat yapıyor. Şirket ihracatının yüzde 53’ünü ise Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştiriyor. Yurt içindeki müşteri tabanını koruyan ve genişleten Astor Enerji, toplam satışlarının yüzde 40’ını ihraç etmeyi hedefliyor.

1,5 Milyar TL İhracat Geliri

Astor Enerji A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve CFO’su Olcay Doğan, Türkiye için ihracatın stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti:

“Astor Enerji, 2023 Haziran ayı itibariyle toplam gelirimizin 4,7 milyar TL olduğu dikkate alındığında, bu rakamın yüzde 33’ünü temsil eden 1,5 milyar TL ihracat geliri elde etti. Astor olarak, 2023 yılı için 540 milyon dolarlık bir gelir hedefi belirledik. Devam eden siparişlerdeki düzenli artışa dayanarak yüzde 40 oranındaki yurt dışı satış hedefini bu yıl içinde yakalamayı planlıyoruz. Bu yıl başından itibaren aldığımız toplam sipariş tutarı 685 milyon doları aşıyor. Astor Enerji A.Ş. olarak, ülke ihracatının gelişimine katkı sağlamak ve ihracat hedefine ulaşmak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Ülke ekonomisinin büyümesinde en önemli fırsatın ihracat olduğuna inanıyoruz. İhracat oranlarımızı artırmanın yanı sıra yeni ihracat stratejileri geliştirerek hedeflediğimiz rekorlara ulaşmayı amaçlıyoruz.” dedi.