Asperox, Temiz Bir Geleceğe Doğru Pedal Çeviriyor

Daha temiz bir dünya için ilk adımın kirletmemek olduğuna inanan Asperox, bisiklet sporunu benimseyerek harekete geçti. Marka, adını taşıyan 12 kişilik bisiklet takımını kurdu.

Ev temizlik ürünleri sektöründe Türkiye’nin en büyük üç üreticisinden biri olan Beyaz Kâğıt, Asperox markasının liderliğiyle pazarın önde gelen markası olarak bilinen güçlü ve hızlı formülüyle spora yatırım yapacağını duyurdu.

Daha temiz bir dünya için iyiliğe pedal çevirmeyi benimseyen marka, Mustafa Kemal Kara önderliğinde kurulan Asperox Bike Pedia Racing Team‘i tanıttı. Şampiyonların da yer aldığı 12 sporcudan oluşan bu takım, bisiklet sporunda öne çıkacak.

Beyaz Kâğıt Pazarlama Müdürü Zeynep Kahraman‘ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Asperox’un ve Türkiye’nin temsil edeceği bisiklet takımı ilk defa halka tanıtıldı. Davetlilerin huzurunda imzalar atılarak sporculara formaları takdim edildi. Beyaz Kağıt’ın Asperox markasıyla başlattığı proje, daha sürdürülebilir bir dünyaya destek amacını taşıyor. Bisikletin sıfır emisyon ve karbon salınımıyla yüzyılın aracı olarak kabul edilmesi ve bisiklet sporunun benimsenmesinin yanı sıra, bisiklet kullanımını artıracak çeşitli projeler de hayata geçirilecek.

Asperox temiz bir dünyaya pedal çeviriyor

Asperox, temiz bir dünya için çalışıyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Zeynep Kahraman, “Beyaz Kâğıt olarak daha temiz bir dünya hedefiyle çıktığımız yolculukta, öncelikle kirlenmeyi önlemek gerektiğinin ve her zaman asıl sorumluluğumuzun bu olduğunun bilinciyle hareket ettik. Asperox’un ev kullanımı dışında farklı yüzeylerdeki üstün performansı bizi bisiklet camiasıyla tanıştırdı. Bu dünyayı yakından tanıdıkça bisiklet kullanımının özendirilmesi adına bisiklet sporunun da amatör bisikletçilerin de desteklenmesi gerektiğine inandık. Çünkü bisiklet kirletmiyor, çevreye zarar vermiyor ve kullanıcısına hem ekonomik açıdan tasarruf hem de fiziksel olarak güç katıyor. Örneğin, bisiklet üretiminde otomobil üretimine nazaran çok daha az doğal kaynak kullanılıyor. Yedek parça, bakım ve yakıt gibi masrafları açısından kat be kat ekonomik. Fosil yakıt tüketmediği için iklim değişikliğine ve hava kirliliğine neden olan karbondioksit salımı yapmıyor, yani havayı kirletmiyor. Biyoçeşitliliğin artırışını da desteklediği için bisiklet, yüzyılın en önemli aracı olarak kabul ediliyor.” dedi.

Asperox İyi Bir Dünya İçin İyiliğe Pedallayım diyor

Bu projeyle karbon salınımı azaltılacak

Asperox Bike Pedia Racing Team Lideri Mustafa Kemal Kara ise aşağıda yer alan açıklamayı aktardı:

“Bike Pedia yarış takımı 2019 yılında kuruldu. Ulusal yarışlarda sayısız kürsü sahibi 12 kişilik takımımızla Asperox adını almaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yıl Asperox formasını 20 ayrı yarışta terleteceğiz. Şimdiye kadar katıldığımız6 yarışta 4’ü birincilik olmak üzere 22kez podyuma çıktık. Ancak bizlerin aldığı bu sonuçlar ne yazık ki ülkemiz için yeterli değil. Daha iyi sonuçlara ulaşmamız için öncelikle bisikletin bireysel kullanımının artması gerekiyor. Bugün Avrupa’da bisiklet kullanımından dolayı yıllık 3 milyon litreden fazla yakıt tasarrufu yapılıyor. Bu tasarrufun karşılığı ise yaklaşık olarak 4 milyon Euro. Bisiklet kullanımı yılda 16 milyon tondan fazla karbon emisyon salımını önlüyor. Karbon ayak izimiz, arabayla yapılan yolculuğa göre yaklaşık yüzde 75 daha az. 1 km yolculukta araba yaklaşık 196 gr petrol, 171 gr dizel karbon emisyonu salınımı yaparken bisiklet ile 16-50 gr arası CO2 salımı yapılıyor. Özellikle kısa mesafeli yolculuklarda bisiklet kullanımı karbon ayak izinin düşük tutulması açısından oldukça büyük önem taşıyor. Hollanda’da yaklaşık 4, Danimarka’da 6, Almanya, İsveç ve Finlandiya’da ise her 10 yolculuktan biri bisikletle yapılıyor. Türkiye’de bisikletin ulaşımdaki payı sadece %2. Avrupa ülkelerinde bu oran %45 civarında. Sürdürülebilirlik için bisikletli ulaşıma odaklanmak şart. Bu değerleri bilerek Asperox ile bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmak ve bu kıymetli sporu göz önünde tutmak, gençleri bu spora yönlendirmek, teşvik etmek, özendirmek birinci vazifemiz. Bu değerli süreçte emeği geçen Asperox ailesine teşekkür ederiz.”