Apple’ın Son Teknoloji Başlığı: Vision Pro

Apple, uzun zamandır beklenen karma gerçeklik başlığı olan Vision Pro‘yu ilgilisiyle buluşturdu.

Apple, yedi yılı aşkın bir süredir devam eden geliştirme sürecinin ardından Vision Pro’yu nihayet tanıttı. Şirket, her yıl düzenlenen geliştirici etkinliği WWDC‘de iOS 17 güncellemesi, 15 inçlik MacBook Air, M2 Ultra çipi gibi yeni ürünler ve güncellemelerle birlikte yeni teknolojilerini paylaştı.

Vision Pro’nun en dikkat çekici özelliği, kullanıcının gözlerini ve yüzünü ortaya koyan “EyeSight” ekranı. Bu özellik, piyasada bulunan Meta’nın Quest serisi dahil diğer hiçbir başlıkta bulunmayan bir özellik oluşuyla dikkat çekiyor. Cihaz, EyeSight sayesinde çevrenizde başka birinin olduğunu algıladığında gözlerinizi diğer insanlara görünür hale getiriyor.

Vision Pro, sadece üzerinde bulunan ekrana bağlı kalmayacak; içerisindeki kameralar sayesinde bulunduğu ortamı bir ekran olarak kullanabilecek. Ayrıca üzerindeki Digital Crown ile de kontrol edilebilecek olan Vision Pro, rakiplerinden farklı olarak fiziksel bir kumanda gerektirmiyor.

Vision Pro, birçok yeni özellikle fark yaratıyor

Vision Pro, geniş bir uygulama desteğine sahip olacak ve Apple ekosisteminde yer alan uygulamalarla entegre bir şekilde çalışacak. Aynı anda birden fazla uygulamayı kullanmak da Vision Pro ile mümkün olacak. Vision Pro’da bulunan uygulamalar üç boyutlu olarak da kullanılabilecek. Ayrıca MacBook modelleriyle de uyumlu olan Vision Pro, Apple’ın klavyesini de kullanma imkanı sunuyor.

Vision Pro’nun kullanıcının gözleri, elleri ve sesi gibi mümkün olan en doğal ve sezgisel girdilerle kontrol edilen tamamen üç boyutlu bir arabirimi sunduğu belirtildi. Ürünün, ultra yüksek çözünürlüklü görüntüleme sistemi sayesinde iki ekranda 23 milyon pikseli birleştirdiği ifade edildi.

Gelecek yıl satışa sunulacak

Ayrıca Vision Pro, uzamsal FaceTime deneyimi sunacak ve fotoğraf ile videoları yenilikçi bir şekilde deneyimlemenizi sağlayacak. Film izlerken ışığı kontrol ederek sinematik bir atmosfer sunacak. Vision Pro ile 3D videoları izlemek de mümkün olacak. Apple Arcade’deki oyunlar da Vision Pro ile oynanabilecek.

Ürünün, gelecek yılın başlarında apple.com üzerinden ve ABD’deki Apple Store mağazalarında satışa sunulacağı açıklandı. Fiyatı ise 3.499 dolar‘dan başlayacak.