Anadolu Isuzu ve İTÜ Çekirdek’ten İş Birliği

Türkiye’nin önde gelen otomotiv şirketlerinden Anadolu Isuzu, İTÜ Çekirdek ile stratejik bir iş birliği yaparak geleceğin teknoloji odaklı girişimlerine destek vereceğini duyurdu.

Anadolu Isuzu, İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi ile gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde inovasyon ve teknoloji alanındaki birikimini otomotiv ve yaşam alanlarında yenilikçi ürün ve hizmetler geliştiren yeni girişimlerle buluşturuyor.

94 ülkeden 1.900 kadar kuluçka ve hızlandırma merkezinin hizmet, performans ve çıktılarına dair verileri karşılaştırarak bir endeks oluşturan UBI Global’in açıkladığı listede, en zor ve en büyük kategoride “dünyanın en iyi kuluçka merkezi” olarak seçilen İTÜ Çekirdek, her yıl yüzlerce startup’a ev sahipliği yaparak yeni girişimlerin yola daha güçlü çıkmasına katkı sağlıyor.

İTÜ Çekirdek, bugüne kadar 4 binden fazla girişime destek sağlayarak bu girişimlerden 1.200‘ünün şirketleşmesini sağladı ve iş dünyasında yerini aldı.

Anadolu Isuzu, İTÜ Çekirdek ile gerçekleştirdiği iş birliğinden önce de farklı kurumlarla önemli çalışmalara imza atmıştı. Kasım 2022‘de Türkiye’nin önde gelen kurumu olan ULAK Haberleşme AŞ ile mobil geniş bant iletişim teknolojileri alanında akıllı ulaşım sistemleri geliştirmek amacıyla bir protokol imzalamıştı.

Anadolu Isuzu, ulaşım teknolojilerine yatırım yapıyor

Bu iş birliği ile İki kurumun birlikteliği, geleceğin şehirleri için akıllı ulaşım çözümlerinin geliştirilmesini sağlayacak.

Akıllı ulaşım sistemleri, büyük şehirler için yaşamı ve hareketliliği daha sürdürülebilir hale getirmek amacıyla araçlar, binalar, sistemler, yayalar ve nesneler arasındaki iletişimi sağlayarak önemli bir rol oynuyor. Anadolu Isuzu, akıllı ulaşımın bir parçası olan haberleşme sistemleriyle donatılacak araçlarıyla 20’den fazla farklı alandaki verileri şehirler ve sakinlerinin kullanımına sunacak.

Ayrıca Anadolu Isuzu’nun gerçekleştirdiği teknolojik gelişmeler, ödüllendirilmeye devam ediyor. Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği tarafından düzenlenen 6. Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri’nde, Hareketlilik Teknolojisi kategorisinde Bağlantılı Araçlar (V2X) projesiyle ödül kazandı. Bu proje, geçen yıl ULAK Haberleşme ile başlatılan ve akıllı şehir ile akıllı ulaşımı birleştiren bir uygulamayı temsil ediyor.

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, otomotiv endüstrisinin hızla dönüştüğü bu dönemde AR-GE yetkinliklerinin yanı sıra girişim ekosistemini destekleme ve iş ortaklıklarıyla büyüme konusuna büyük önem verdiklerini vurguladı.

Tuğrul Arıkan, “İTÜ Çekirdek ile yaptığımız iş birliği kapsamında destek vereceğimiz girişimler ile mobiliteyi daha çevreci, güvenli ve konforlu kılacak yenilikçi teknolojiler, ürünler ve hizmetler geliştireceğiz. Sahip olduğumuz yenilik odaklı vizyonu yeni girişimlerle buluşturacağımıza ve birlikte pek çok başarı hikayesine imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.