Amazon’un Yeni Adımı Yapay Zeka Asistanı Test Aşamasında

Amazon’un, mobil uygulamasında, müşterilerin belirli ürünlerle ilgili sorularını yanıtlayabilecek yeni bir yapay zeka asistanını test ettiği iddia ediliyor.

Amazon, mobil uygulamasındaki son gelişmelerle birlikte, müşterilere yönelik interaktif deneyimini daha da artırma yolunda adımlar atıyor. Şirketin test ettiği yeni yapay zeka asistanı, kullanıcılara ürünlerle ilgili soruları yanıtlamak amacıyla geliştirilmiş durumda. Marketplace Pulse tarafından keşfedilen bu özellik, ürün sayfalarında dikkat çeken “Belirli bir bilgi mi arıyorsunuz?” bölümünün altında konumlanıyor. Yapay zeka asistanı, şirketlerin sağladığı liste detaylarına ve kullanıcı incelemelerine dayanarak sorulara etkili yanıtlar sunabiliyor.

Ancak, aracın henüz geliştirme aşamasında olduğu ve bu nedenle bazı sınırlamalara sahip olduğu belirtiliyor. Şu an için yapay zeka aracına iki ürünü karşılaştırma veya alternatifler bulma gibi komutlar vermek mümkün değil. Bununla birlikte, Amazon’un sohbet robotu, belirli ürünler konusunda öneride bulunmasa da farklı önerilerde bulunabiliyor.

Amazon’un iddialı yapay zeka aracı, Python kodu üretebilme yeteneği ile dikkat çekiyor. Ayrıca, bir ürünle ilgili şakalar yapabilme ve İngilizce dışındaki dillerde de etkili cevaplar verebilme yetisiyle öne çıkıyor. Bu yenilikçi özellikler, Amazon’un müşteri etkileşimini daha zengin ve eğlenceli hale getirme hedefine katkı sağlıyor.

ChatGPT’ye benzer, daha konuşkan ve kişiselleştirilmiş Alexa Plus da yolda

Amazon’un yapay zeka macerası bununla da sınırlı değil. Teknoloji devi, şu anda Alexa’nın yenilenmiş ve ücretli bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Bu geliştirme Alexa Plus olarak adlandırılıyor ve Alexa Plus’ın ChatGPT’ye benzer, daha konuşkan ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunacağı söyleniyor.

Amazon, Alexa Plus’ı 30 Haziran’da piyasaya sürmeyi hedefliyor. Ancak ürünün geliştirilmesinde bazı sıkıntılar yaşadığı da paylaşılanlar arasında.