Amazon’un Yapay Zekası Rufus Kullanıcıyla Buluştu

ABD’li dev teknoloji şirketi Amazon, üretken yapay zeka destekli alışveriş asistanı Rufus’u ABD’deki bazı müşterilerinin kullanımına sundu.

Dev şirketin açıklamasına göre, şirketin müşteri deneyimini geliştirmek için yapay zekayı 25 yıldan fazla süredir çok kapsamlı kullandığının üstünde durarak geçtiğimiz yıl Amazon mağazasında, bir dizi yeni üretken yapay zeka destekli özelliğin kullanıma açıldığı belirtildi.

Şirketin yapay zekayı kullandığı alanlara dair örnekler sunulan açıklamada, bahsi geçen yeniliklerden yola çıkılarak bugün Rufus’un piyasaya sürüldüğü duyuruldu.

Açıklamada, Rufus’un Amazon’un kapsamlı ürün skalası, müşteri yorumları, topluluk soru-cevapları ve internet genelindeki bilgiler konusunda eğitilmiş, farklı alışveriş ihtiyaçları ve ürünleriyle ilgili müşteri sorularını cevaplayan, karşılaştırmalar sağlayan ve konuşma bağlamına dayalı olarak önerilerde bulunan üretken yapay zeka destekli bir alışveriş asistanı olduğu söylendi.

Şu anlık Rufus’un sadece Amazon’un mobil uygulamasında ABD’deki küçük bir müşteri kitlesine beta olarak sunulduğu ifade edilen açıklamada, yapay zeka asistanının gelecek haftalarda kademeli olarak ülkedeki diğer müşterilere açılacağı kaydedildi.