Amazon, Yapay Zeka Araçlarını Piyasaya Sürecek

Amazon, satıcıların ürünler için açıklamalar yazmalarını kolaylaştıracak yeni yapay zeka araçları geliştirdi.

E-ticaret devi Amazon, platformundaki satıcıların ürün açıklamaları yazmasına yardımcı olacak yeni yapay zeka araçları geliştirdi. Yeni yapay zeka özellikleri; ürün listeleme, ürünlere başlık belirleme ve açıklama yazma gibi süreçleri basitleştirecek. Satıcılar, yapay zekayı yeni ürünlerde kullanabilecekleri gibi mevcut ürünler için de kullanabilecekler, böylece geriye dönük ürün açıklamalarını değiştirebilecekler.

Amazon, platformdaki satıcıların yeni araçları kullanarak ürünleri listelemek için harcadıkları zamanı kısaltmalarına ve bu zamanı daha verimli bir şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Şirket aynı zamanda alıcıların eksiksiz ürün açıklamalarına erişmelerini ve kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi planlıyor.

Amazon Seçim ve Katalog Sistemleri başkan yardımcısı Robert Tekiela, “Yeni üretken yapay zeka modellerimizle, ürün bilgisini geliştirebilir, zenginleştirebilir; açıklamaların kalitesi, performansı ve verimliliğinde çarpıcı bir iyileşme sağlayabiliriz” dedi.

Amazon, yapay zeka araçları geliştiren tek e-ticaret platformu değil; rakibi eBay, geçen hafta fotoğraflardan ürün listeleri oluşturabilen yeni bir yapay zeka aracını duyurdu. Shopify ise ChatGPT benzeri bir yapay zeka aracı geliştirerek satıcılara satış sürecinde yardımcı oluyor ve içerik fikirleri oluşturmalarına destek oluyor.