Akfen GES Yatırımları İçin Olumlu Karar Aldı

Akfen tarafından geliştirilen proje, 30 Megavat elektrik üretim kapasitesine sahip olacak ve aynı zamanda 60 Megavatsaat depolama kapasitesine sahip olacak.

Akfen Yenilenebilir Enerji tarafından Erzurum’un Aşkale ilçesinde hayata geçirilecek olan Gelinkaya Güneş Enerji Santrali projesi için “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı alındı. Bu karar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından 19 Ocak 2024 tarihinde verildi.

Projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi dosyasında yer alan bilgilere göre, Aşkale ilçesindeki 44,86 hektarlık alana kurulacak olan santral, 35,75 Megavat elektrik üretim kapasitesine sahip olacak. Ayrıca, elektrik depolama tesisi 30 Megavat elektrik üretim kapasitesine ve 60 Megavatsaat depolama kapasitesine sahip olacak.

Projede, Kalyon PV markalı 540 Watt gücünde paneller kullanılacak. Depolama birimi ise Lityum-demir-fosfat (LiFePO4) teknolojisini benimseyecek.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinde yayımlanan açıklamasına göre, şirketin yatırım aşamasında toplamda 285 Megavat elektrik depolama kapasitesine sahip müstakil bir portföyü bulunmaktadır.