Akçansa Sürdürülebilirlikte Önemli Bir Başarı Elde Etti

Akçansa, İklim Değişikliği Programı’ndaki performansını B seviyesinden A- (liderlik) seviyesine yükselterek sektöründe bu programda liderlik notu alan tek Türk çimento firması oldu.

Şirket, dünyanın önde gelen çevresel raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesi (CDP – Carbon Disclosure Project) 2023 İklim Değişikliği Programı’nda önemli bir başarı elde etti.

Sabancı Holding ve Heidelberg Materials iş birliğiyle kurulan Akçansa, 2011 yılından bu yana gönüllü olarak katıldığı çevre raporlama platformu CDP’nin 2023 İklim Değişikliği Programı’nda B seviyesinden A- (liderlik) seviyesine yükselerek önemli bir adım attı. Bu başarıyla şirket, İklim Değişikliği programında liderlik notunu alan tek Türk çimento şirketi konumuna geldi. Akçansa, platformun Su Güvenliği programında ise skorunu B seviyesinde korumaya devam etti.

Akçanda, İklim Dostu Faaliyetlerine Devam Ediyor

Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz, konuyla alakalı şu açıklamada bulundu: “Sürdürülebilirlik hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerlerken, insan hayatına, içinde yaşadığımız çevreye ve dünyamıza değer katma yolculuğumuzu iklim dostu faaliyetlerimizle pekiştiriyor, çalışmalarımızı uluslararası standartlarda şeffaf şekilde raporluyoruz.”

Yılmaz, iklim değişikliği ile mücadele konusunda önemli çalışmalar hayata geçirdiklerini vurguladı ve ekledi: “Sürdürülebilir gelecek odaklı çalışmalarımız neticesinde CDP 2023 İklim Değişikliği Programı’nda skorumuzu A- seviyesine yükseltmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin en yüksek paydaş değerine sahip sürdürülebilir yapı malzemeleri şirketi olma vizyonuyla faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.”