Akbank Desteğiyle “BinYaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programı” Başlıyor

Akbank ve TurkishWIN iş birliğiyle hayata geçirilen “BinYaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programı”, kadın girişimcilere özel olarak tasarlanmış güçlü bir destek modelini sunacak.

Banka, kadın girişimcileri destekleyen öncü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 19 Kasım Kadın Girişimciler Günü’nde duyurulan BinYaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programı ile Akbank ve TurkishWIN, bireysel mentorluk sistemi ve gelişim odaklı paylaşım toplantıları aracılığıyla kadın girişimcilerin başarılarını artırmalarına ve işlerini büyütmelerine destek olacak. 2024’te başlayacak olan programa başvurular, 11 Aralık tarihine kadar devam edecek.

6 ay sürecek olan program, kadın girişimcilerin gücüne güç katacak yeni bir model sunacak. Programda yer alacak 100 kadın girişimcinin yanı sıra alanlarında uzman 100 mentor, deneyimlerini girişimcilerle paylaşacak. Böylelikle her bir girişimci, kendi işi, sektörü ve bireysel ihtiyaçları doğrultusunda rehberlik alma imkanına sahip olacak. Programa 1 milyon TL ciroya sahip olan tüm kadın girişimciler, başvurularını https://binyaprak.com/kadin-girisimci-mentorluk-programi adresi üzerinden yapabilirler.

Akbank, Kadınların Destekçisi Olmayı Seçiyor

Girişimciler, bu program sayesinde mentorlar ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin de dahil olduğu güçlü bir ağa katılma şansı elde edecekler. Bu şekilde girişimciler, işlerini büyütme ve dönüştürme konusunda bu ağdan ve yeni iş birliği olanaklarından da faydalanabilecekler.

Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, şu açıklamayı yaptı: “TurkishWIN ile yürüttüğümüz Mentorluk Programı kapsamında kadınların girişimcilik ekosistemindeki gücünü ve varlığını görünür kılmayı, kadın girişimcilerin Türkiye’nin ekonomik büyümesindeki rollerini artırmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Kadın KOBİ’lerimiz için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek, bu vesile ile 19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü’nü kutlarım.”

Kadın girişimcilerin içindeki kudret ve cesaretin kendilerine hep ilham verdiğini belirten kurucusu Melek Pulatkonak, “İş dünyasındaki engelleri aşmanın yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yüklerini yöneterek çift mesai yapıyorlar. TurkishWIN olarak kadın istihdamını ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği farkındalığını arttırmak için 2010 yılından beri çalışıyoruz. Bugünden yarına toplumsal cinsiyet kodlarımız belki değişmeyecek ve yolumuz uzun. İstihdam sağlayan ve şehirlerinde rol model olan girişimci kadınları 2015 yılında beri farklı mentorluk programlarımızla destekliyoruz. Bugün, BinYaprak Kadın Girişimci Mentorluk Programında deneyim paylaşınca güzel diyen mentorlarımız, paydaşlarımız ve kurucu destekçimiz Akbank ile 100 kadın girişimcinin yanındayız. Cumhuriyet’in ikinci yüz yılında bu sene ve her sene 100 kadın girişimciyle yazdıkları hikayelerin bir parçası olmanın ve aynı yolda yürümenin heyecanındayız.” dedi.