Adobe Photoshop’a Yapay Zekâ Entegrasyonu

Adobe, içerik oluşturucu yapay zekâ modeli Firefly‘ı Adobe Photoshop‘a entegre ettiğini duyurdu. Firefly, “Generative Fill” özelliğiyle görüntülere farklı öğelerin eklenip çıkarılmasını kolaylaştırarak kullanıcılara yeni yaratıcı imkanlar sunuyor.

Artık Adobe Photoshop kullanıcıları, Firefly’ın güçlü yapay zekâ algoritmalarını kullanarak daha hızlı ve etkili bir şekilde içerik düzenlemesi yapabilecek. Bu entegrasyon, kullanıcı deneyimini iyileştirerek dijital tasarımcılara ve fotoğrafçılara daha fazla esneklik sağlayacak.

Adobe yapay zekayı Photoshopa entegre etti

Adobe, popüler grafik düzenleme yazılımı Photoshop’un beta versiyonuna eklendiğini duyurduğu Generative Fill (Üretken Doldurma) özelliği ile kullanıcılara yaratıcı düzenlemelerde büyük kolaylık sağlıyor. Bu özellik sayesinde farklı öğelerin görüntülere eklenmesi, çıkarılması, genişletilmesi veya bir yansımanın oluşturulması son derece basit bir hal alıyor.

Yapay zekâ algoritmaları sayesinde kullanıcılar, hızlı ve etkileyici içerik düzenlemelerini birkaç adımda gerçekleştirebiliyor. Generative Fill özelliği, Photoshop’un gücünü daha da artırarak tasarımcılar ve fotoğrafçılar için yaratıcı sınırları genişletiyor. Photoshop kullanıcıları, bu yeni özelliği kullanarak daha önce hayal bile edemeyecekleri görsel kompozisyonları kolaylıkla oluşturabilecek.

Generative Fill ile Yapay Zeka Gücünü Gösterecek

Adobe’nin duyurduğu Generative Fill (Üretken Doldurma) özelliği, bu yılın ikinci yarısında genel kullanıma açılacak ve çeşitli düzenlemelerde kullanıcıların yardımına koşacak. Bu özellik sayesinde boş bir tuvali anında mavi gökyüzü ve engebeli tepelerle doldurmak veya katmanlı bir şehir manzarasına küçük bir sokak kedisi eklemek gibi farklı ölçeklerde çalışmak mümkün olacak. Generative Fill, her yeni eklenen öğe için otomatik olarak yeni bir katman oluşturarak daha esnek bir düzenleme deneyimi sunacak.

Generative Fill özelliği, önceki yöntemlerle kıyaslandığında saatler süren yüksek kaliteli sonuçları saniyeler içinde elde etmeyi mümkün kılıyor. Photoshop kullanıcıları, DALL-E ve Midjourney gibi yapay zekâ modellerinin kullandığı metin girişlerini kullanarak Generative Fill özelliğiyle görüntülere yeni öğeler ekleyebilecek. Ayrıca istenmeyen öğeleri silebilecek veya genel görünümü koruyarak genişletebilecek.

Bu özelliği kullanmak isterseniz de adımlar oldukça basit. Generative Fill özelliğini kullanmak için öncelikle seçim aracıyla herhangi bir görsel üzerinde bir seçim yapmanız gerekiyor. Ardından ekranda çıkan menüden “Generative Fill” seçeneğine tıklayarak istediğiniz değişikliği kolayca yazabilirsiniz. Daha sonra “Generate” seçeneğine tıklayarak işlemi başlatabilirsiniz. Yapay zekâ, her isteğiniz için üç farklı alternatif doldurma seçeneği sunarak görsel üzerinde olası doldurma seçeneklerini gösterecek. Seçtiğiniz Generative Fill seçeneğini mevcut görsele uyguladıktan sonra son halini size sunacak.

Adobe’nin tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Generative Fill ile yapay zeka algoritmaları kullanılacak.
author avatar
Hatice Çam
Editör