Auto-GPT, Otonom Yetenekleriyle Şaşırtıyor

ChatGPT, çıkışından itibaren büyük ilgi gören yapay zekâ teknolojilerinin en son örneği olarak karşımıza çıktı. Auto-GPT (Oto-GPT) adı verilen yeni ürün ise görevlerini “otonom” olarak yerine getirme yeteneğiyle dikkat çekiyor ve bu teknolojiyi bir adım öteye taşıyor.

Kullanıcılara verilen görevleri kendi başına yerine getirebilme yetisi, Auto-GPT’yi yenilikçi bir yapay zekâ aracı haline getiriyor. Bu gelişme, yapay zekanın daha da evrimleşerek farklı alanlarda kullanılabilme potansiyelini gösteriyor.

Oyun geliştiricisi Toran Bruce Richards tarafından hayata geçirilen Auto-GPT, son zamanlarda sosyal medyada büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Bu açık kaynaklı uygulama, OpenAI’nın GPT-3.5 ve GPT-4 gibi metin üretme modellerini “otonom” bir şekilde çalıştırarak kullanıcılara yardımcı oluyor. Auto-GPT, çok adımlı görevleri en az insan müdahalesiyle gerçekleştirmek için tasarlandı. Teknoloji, insan benzeri metin yanıtları üretiyor ve kullanıcıların klavyeye dokunmadan çeşitli işleri başarabilmesini mümkün kılıyor. Bu yeni uygulama, metin tabanlı yapay zekanın ileri seviyedeki potansiyelini göstererek dikkatleri üzerine çekiyor.

Auto-GPT’nin dikkate değer bir özelliği, web tarayıcıları ve kelime işlemciler gibi çevrimiçi ve yerel uygulamalar, yazılımlar ve hizmetlerle etkileşim kurabilmesi. Bu özellik, ona makul bir seviyede yetenek katıyor. Örneğin; “Kitapçı işimi büyütmeme yardımcı ol” gibi bir talimat verildiğinde Auto-GPT, biraz makul bir reklam stratejisi geliştirme ve temel bir web sitesi oluşturma konusunda yardımcı olabiliyor.

Auto-GPT çok kapsamlı projeleri otomotikleştiriyor

Auto-GPT’yi deneyen yazılım geliştiricisi Joe Koen, Auto-GPT’nin aslında OpenAI’nin ChatGPT’si gibi bir sohbet robotuna odaklı yapay zekâ modeliyle, ileri geri yönlendirme gerektiren çok adımlı projeleri otomatikleştirdiğini dile getiriyor.

Auto-GPT, web tarayıcıları, kelime işlemciler, yazılımlar, çevrimiçi ve yerel uygulamalarla etkileşime geçebilme yeteneği sayesinde geniş bir yelpazede kullanılabiliyor. Bu özellik, karmaşık ve çok adımlı görevlerin gerçekleştirilmesi gibi zorlu durumlarda ChatGPT’yi destekliyor. Auto-GPT’nin bu yetenekleri, kullanıcıların geniş konuları planlama gibi daha karmaşık görevleri başarıyla yerine getirebilmesine olanak sağlıyor.