Alarko Holding ve İKSV’den Çocuklara Sanatla İlk Adım

Alarko Holding ve İKSV iş birliğiyle hayata geçen “Sanata İlk Adım” projesi, çocuk ve gençleri sanatın farklı alanlarıyla erken yaşta buluşturuyor.

Alarko Holding, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) iş birliğiyle hayata geçirdiği “Sanata İlk Adım” projesiyle çocukların ve gençlerin erken yaşlardan itibaren sanatla tanışmasını amaçlıyor. Proje kapsamında farklı disiplinlerde sanat atölyeleri düzenlenerek, katılımcılara yaratıcı deneyim alanları sunuluyor.

Stop-Motion ile Hikâyeler Canlandı

Projenin ilk ayağı, 44. İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Stop-Motion Animasyon Atölyesi oldu. 14-19 yaş grubundaki 52 katılımcı, özgün karakterler tasarlayıp kendi animasyon filmlerini oluşturdu. Katılımcılar yapay zekâ destekli animasyon üretimiyle tanışırken, kurgu, ses tasarımı ve hikâye anlatımı gibi alanlarda da deneyim kazandı. Atölye sonunda üretilen filmler, sektör profesyonellerinin katılımıyla çevrim içi bir kapanış etkinliğinde gösterildi.

Haziran ayında 53. İstanbul Müzik Festivali kapsamında düzenlenen hip-hop dans atölyelerinde, 7-12 yaş grubundaki 73 çocuk, dans eğitmenleri Esma Akın ve Aydan Uysal eşliğinde müzik ve hareketle kendilerini ifade etti. İstanbul’un farklı noktalarında gerçekleşen atölyelerde çocuklar, ritim ve bedenin uyumunu deneyimledi.

Caz Atölyelerinde Ritim ve Renk Bir Arada

“Sanata İlk Adım”ın üçüncü etabında, 32. İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Renk Renk Caz Atölyeleri”ne 6-12 yaş grubundan 120 çocuk katıldı. Müzisyen Ezgi Daloğlu ile ritim duygularını keşfeden çocuklar, sanat eğitmeni Uğur Kaya ile enstrümanları portreye dönüştürdü. Caz sanatçısı Meltem Ege’nin rehberliğinde ise Latin müziğin renkli dünyasına adım attılar.

“Sanata İlk Adım” projesi, Alarko Holding’in kültürel kalkınmaya yönelik sürdürülebilirlik vizyonunun bir yansıması. Şirketin toplumsal sorumluluk anlayışı doğrultusunda yürütülen projeye Alarko çalışanlarının çocukları da katılım sağladı. Proje, çocukların yaratıcı potansiyelini keşfetmelerine fırsat sunarken, sanata erişimde fırsat eşitliği sağlanmasını da hedefliyor.