Teknosa’nın ‘Kadın için Teknoloji’ projesi Diyarbakır’da ilham oldu. Etkinlikte kadınların başarı hikâyeleri ve dijital dönüşümleri paylaşıldı.
Teknosa, 18 yıldır sürdürdüğü ‘Kadın için Teknoloji’ projesi kapsamında başlattığı ‘İlham Veren Buluşmalar’ın ikincisini Diyarbakır’da düzenledi. Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, teknolojiyle güçlenen kadınların hikâyeleri paylaşıldı.
Kadınlar Dijital Dünyada Güçleniyor
Etkinlikte konuşan Teknosa CEO’su Sitare Sezgin, “Teknoloji erkek işidir” algısını yıkmak için çalıştıklarını vurgulayarak, 18 yılda 35 binden fazla kadına ulaştıklarını belirtti. Sezgin, “Kadınlar eğitimlerimiz sayesinde dijital dünyada daha bilinçli hareket ediyor, sosyal medyada içerik üretme, fotoğrafçılık ve grafik tasarım gibi alanlarda profesyonel projelere imza atıyor. 2024’te 4 bin kadına daha ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Ayrıca, projeye son üç yılda yapılan her 1 TL’lik yatırımın 4,16 TL değerinde sosyal fayda yarattığı da yapılan analizlerle ortaya kondu.
Toplumsal Dönüşümün Anahtarı: Kadınların Güçlenmesi
Habitat Derneği İcra Kurulu Üyesi Taha Aydoğmuş da etkinlikte yaptığı konuşmada, 18 yıllık iş birliğiyle 35 binden fazla kadına dijital beceriler kazandırıldığını ifade etti. Aydoğmuş, “Kadınların teknolojiyle güçlenmesi, bireysel değil toplumsal dönüşüm için de kritik öneme sahip” dedi.
İlham Veren Başarı Hikâyeleri
Etkinlikte düzenlenen ‘Ben Nasıl Başardım’ panelinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve DİSİAD Başkan Yardımcısı Seda Berekatoğlu, iş hayatında karşılaştığı zorlukları ve bunları aşma hikâyesini paylaştı. ‘İlham Veren Kadınlar’ bölümünde ise Index Grup Diyarbakır Şube Müdürü Zülâl Koç ve Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir kendi başarı öykülerini anlattı.
Teknosa, etkinliğe katılanlar adına Aydın Nazilli’deki ağaçlandırma sahasına fidan bağışında bulunarak etkinliği anlamlı bir şekilde taçlandırdı.