Trendyol ve UNDP işbirliğiyle Adana Kürkçüler Köyü’nde çocuklara temel kodlama ve robotik eğitimi verildi.
Trendyol ve UNDP işbirliğiyle yürütülen Yarının Köyleri projesi, kırsal kalkınmayı destekleyerek dijital fırsat eşitliği sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında yaklaşık 1000 çocuğa algoritma, kodlama ve robotik eğitimleri verildi.
Trendyol’un Adana’daki kadın mühendisleri tarafından, Yarının Köyleri Dijital Merkezi’nde 9-14 yaş arası çocuklara eğitim verildi. Algoritma eğitimi alan çocuklar, scratch yazılımıyla oyun geliştirmeyi öğrenerek algoritmaların çalışma prensiplerini keşfetti.
Proje, çocuklar, gençler, kadınlar ve engelli bireylerin dijital fırsat eşitsizliğiyle karşılaşmasını önlemeyi hedefliyor. Kırsal bölgelerle şehirler arasındaki teknolojiye erişim farkını kapatmayı amaçlayan proje, yerel istihdamı artırmak, üretimi güçlendirmek ve kültürel değerleri koruyarak kırsal kalkınmayı desteklemeyi planlıyor.
Üreticiler E-Ticaretle Buluşuyor
Köylerdeki üreticileri e-ticaretle tanıştıran proje, dijitalleşmeyi teşvik ederek yeni ekonomik fırsatlar sunuyor. Üreticiler, ürün geliştirme, markalaşma, logo tasarımı, e-ticaret ve dijital pazarlama gibi alanlarda eğitim alarak dijital yetkinliklerini artırıyor.
Dijital merkezlerde verilen eğitimlerle üreticiler, ürünlerini Trendyol üzerinden Türkiye genelinde ve Azerbaycan ile Körfez ülkeleri gibi uluslararası pazarlarda satışa sunabiliyor. Ayrıca, Anadolu’nun yöresel ürünlerinin markalaştırılması için çalışmalar yapılırken, el sanatları ve tarım ürünleri doğrudan tüketicilere ulaştırılıyor.
Yarının Köyleri projesi kapsamında Adana Kürkçüler ve İzmir Ulamış köylerinde faaliyet gösteren dijital merkezlere, Sakarya’nın Taraklı ilçesinde açılan üçüncü merkez de eklendi. Trendyol, 2028 sonuna kadar bu merkezlerin sayısını 10’a çıkarmayı hedefliyor.